Αναρρίχηση – Ο δρόμος για τον ουρανό!
Άθληση
Ράφτινγκ – Ο δρόμος του νερού που σμίλεψε τους βράχους
Άθληση
Πεζοπορία και Ποδηλασία – Διαδρομές σε αιώνια δάση
Άθληση
Κυνήγι Τρούφας – Αναζητώντας τη μοναδικότητα
Βουνό
Ασπροπάρης – Ο μυθικός γύπας των βράχων
Άνοιξη
Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού Δολιανών – Mια επιβλητική χρονοστάση
Άνοιξη
Ιερός Ναός Κοίμησης Θεοτόκου – Θεμέλιο η πίστη χθες και σήμερα
Άνοιξη
Μονή Μεγάλου Μετεώρου – Δεσπόζοντας στην ιερότητα
Άνοιξη
Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας – Ο δρόμος προς την ψυχή
Άνοιξη
Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου – Ο φάρος των Μετεώρων
Η Μονή του Αγίου Στεφάνου είναι το μοναδικό μοναστήρι που είναι ορατό καθώς εξερευνά κανείς την πόλη της Καλαμπάκας. Αρκεί να σηκώσεις το βλέμμα σου και θα το δεις να βρίσκεται στο χείλος ενός μεγάλου βράχου ενώ τη νύχτα με τα φώτα του ανοιχτά μοιάζει με φάρο της πίστης, σαν ένα καντηλάκι μόνιμα αναμμένο σε στάση προσευχής προς τον έναστρο ουρανό.
Πρόκειται επίσης για το πιο προσπελάσιμο μοναστήρι των Μετεώρων καθώς αρκεί να διασχίσει κανείς μια μικρή γέφυρα για να βρεθεί στους χώρους της Μονής που φροντισμένοι εδώ και αιώνες υποδέχονται πιστούς και επισκέπτες από κάθε άκρη της γης. Στον εξώστη της Μονής θαρρεί κανείς πως βρίσκεται στο σημείο μηδέν, έχοντας στα πόδια του την Καλαμπάκα, τον κάμπο μέχρι εκεί που σκαρφαλώνει στις ρίζες του Κόζιακα, τις απέναντι κορυφές των βουνών αλλά τον μέγα Πηνειό ποταμό που με τις κυκλικές διαδρομές του δροσίζει το τοπίο.
Είναι γυναικείο μοναστήρι με τις μοναχές να βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό εκατοντάδων πιστών που με αγάπη και φροντίδα αγκαλιάζουν με την πνευματικότητά τους, ακούραστες πάντα απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και αγωνία.
Στην παλαιά τράπεζα, που έχει διασκευασθεί σε μουσείο, είναι εκτεθειμένα για τους επισκέπτες τα αξιολογότερα κειμήλια της μονής, όπως φορητές μεταβυζαντινές εικόνες, χρυσοκέντητα άμφια και άλλα υφαντά, ξυλόγλυπτοι και αργυρόδετοι σταυροί, περίτεχνα έργα αργυροχοΐας (άγια ποτήρια, θυμιατήρια κ.ά.).
Ανάμεσα στις φορητές εικόνες πρέπει ιδιαίτερα να σημειωθεί η «Αποκαθήλωσις» έργο του μεγάλου Κρητικού αγιογράφου Εμμανουήλ Τζάνε (ΙΖ΄ αι.).