Welcome to
Ela Meteora Trikala

Ένας κόσμος είναι εδώ για να σου πει αμέτρητες ιστορίες! Ελα…Μετέωρα, Τρίκαλα, Πύλη, Φαρκαδόνα

panosgeorgiou

Οίνος

Είναι άραγε ο χρόνος σαν κρασί σε παλαίωση με όλα τα αρώματά του φυλαγμένα για την κατάλληλη στιγμή ή το κρασί σαν τον χρόνο, με την ανεκτίμητη ωριμότητά του να δένει τις δέσμες της γεύσης του;

Από γενιά σε γενιά, η καλλιέργεια αμπελιών αποτελεί από την αρχαιότητα ένα κληροδότημα στους ανθρώπους της Τρικαλινής γης που σήμερα, έχουν να προτείνουν μοναδικές ποικιλίες γεύσεων και αρωμάτων. Με γεύση, με χρώμα, με αίσθηση και αισθητική. Με ταυτότητα που εσωκλείει το φυσικό κάλλος, την ιστορία αλλά και την ανθρώπινη φροντίδα. Και αυτό δεν αρκεί κανείς να το γευτεί, αλλά και να το γνωρίσει στις ρίζες του! Για το λόγο αυτό Οινοποιία της περιοχής, σας περιμένουν με ανοιχτές τις πόρτες τους, τα κτήματά τους, για να γνωρίσετε ακριβώς που κατοικεί ο θεός Διόνυσος στις μέρες μας.

Αμπελουργικές εκτάσεις που αγκαλιάζουν τα Μετέωρα και ποτίζονται από τα διαχρονικά μυστικά τους, προσφέρουν τα μοναδικά κρασιά σηματοδοτούμενα ως ΠΓΕ Μετεώρων. Ποικιλίες που αγγίζουν το αιώνιο, στάζουν φωτεινότητα και αυθεντική γεύση στο σήμερα. Αφεθείτε στον Τρικαλινό δρόμο του κρασιού επισκεπτόμενοι τα ανοιχτά προς το κοινό οινοποιία αλλά και παίρνοντας μαζί σας, την επίγευση της Τρικαλινής γης!

Σε κελάρια, ποτισμένα με αγάπη και φροντίδα, ζυμωμένα με την παράδοση αλλά και τη βαθιά κουλτούρα της περιοχής, τα κρασιά που παράγονται στο νομό Τρικάλων καταφέρνουν να κάνουν κάθε μέρα αλλά και κάθε ξεχωριστή στιγμή μια εμπειρία με γεύση. Τα τοπικά οινοποιία, μπορούν να σας καθοδηγήσουν και να επιλέξετε το κρασί που ταιριάζει σε κάθε περίσταση, σε κάθε διάθεση.

Είναι η ποικιλία των εδαφών αλλά και η φροντίδα της νέας γενιάς οινοπαραγωγών που καταφέρνουν σε μια φιάλη να κλείσουν τις ιστορίες γενιών και γενιών. Μέσα από την ένωση φυσικών στοιχείων και του τοπικού οικοσυστήματος, διαμορφώνονται οι πλαγιές των οινοποιείων που μοιάζουν με υπογραφές του ίδιου του τοπίου, με νήματα που δένονται στον ουρανίσκο.
Από τη στιγμή του τρύγου, στην ηρεμία του Χειμώνα, στην εκστατική Άνοιξη, στο παθιασμένο Καλοκαίρι κι έπειτα ξανά στην ανεκτίμητη πληρότητα που σταλάζει χρόνους ολόκληρους σε ένα ποτήρι. Το κρασί για το νομό Τρικάλων είναι το μπόλιασμα της φύσης στη ζωή μας, μας καθορίζει με ένα μαγικό τρόπο και ο κύκλος της Μαγείας κλείνει στα δικά σας χείλη.

Ela και ανακάλυψε

Θεματικοί

Μετέωρα – Μοναστική κοινότητα

Αναζητώντας την γαλήνη, αναζητώντας την απόλυτη αρμονία, άρα ...

Περισσότερα

Θεματικοί

Μετέωρα – Γεωλογικό Φαινόμενο

Στη κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Ράφτινγκ – Ο δρόμος του νερού που σμίλεψε τους βράχους

Γύρω από τα Μετέωρα, όπως και σε όλο το νομό Τρικάλων, συναν ...

Περισσότερα

Άθληση

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου – Ζωντανό παραμύθι

Τα Περτουλιώτικα λιβάδια είναι ένα ρολόι της φύσης. Ένα ημερ ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Πεζοπορία και Ποδηλασία – Διαδρομές σε αιώνια δάση

Κρυφές πηγές, άγνωστα περάσματα, δάση που αιώνια βρίσκονται ...

Περισσότερα

Εμπειρία

Καταφύγιο Κόζιακα – Στη θαλπωρή της κορυφής

Μέχρι πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει κανείς στο νομό Τρικάλων; Ί ...

Περισσότερα

Περιπέτεια

Ασπροπάρης – Ο μυθικός γύπας των βράχων

Ο Ασπροπάρης, είναι ένας από τους τέσσερεις γύπες της Ευρώπη ...

Περισσότερα

Αναψυχή

Ληθαίος – Καθρεφτίζοντας τη ζωή μας

Ο καθρέφτης της ζωής και η πηγή της ρομαντικής διάθεσης στην ...

Περισσότερα